Decaf Honduras CO2
100% Arabica Honduras, region Santa Rosa de Copan
Dekofeinizace superkritickou extrakcí pomocí oxidu uhličitého
Vyznačuje se středně plným tělem s ovocným aromatem, doprovázeným chutí lískových ořechů a karamelu, v dochuti je možné cítit pomerančovou kůru.
Vhodné pro všechny druhy přípravy.
| Kategorie: | Bezkofeinové |
|---|
Jestliže existuje rčení "Mercedes mezi kávami", tak tady by se spíše hodilo "Praga Bohema mezi bezkofeinovými kávami" - ani ne luxus, ale čirý zážitek z kávy, který "vystřelí člověka ze židle". Označili bychom tuto kávu jako jedinou, kterou téměř nelze rozpoznat od našich kofeinových. Vyšší cena reflektuje inovativní metodu dekofeinizace, která je ovšem velmi šetrná jak k chuťi, tak i k životnímu prostředí.
Dekofeinizace - Superkritická extrakce pomocí Oxidu uhličitého – sc-CO₂
Kofein je z kávovníkových zrn odstraněn pomocí sc-CO₂ poté, co se nepražená kávovníková zrna navlhčí parou, která uvolní molekuly kofeinu. Vlhká zrnka jsou vystavena proudu sc-CO₂, jež na sebe naváže molekuly kofeinu, které odvede ze zrn do nádoby, v níž dochází k filtraci kofeinu pomocí uhlíkových filtrů, jež mají schopnost kofein v čisté podobě zachytit.
Výhody dekofeinizace s sc-CO₂:
- Je snadno odstranitelný a zdravotně nezávadný;
- neškodný pro životní prostředí;
- extrahuje kofein v čisté podobě;
- zachovává v kávovníkovém zrnu původní chuťové složky;
- zrna se zbaví až 97 % obsaženého kofeinu.
Základní informace:
- Země pěstování: Honduras
- Region: Santa Rosa de Copan
- Zpracování kávy: mokrou cestou
- Nadmořská výška: 1.600 m.n.m.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
