Decaf Honduras CO2

100% Arabica Honduras, region Santa Rosa de Copan

Dekofeinizace superkritickou extrakcí pomocí oxidu uhličitého

Vyznačuje se středně plným tělem s ovocným aromatem, doprovázeným chutí lískových ořechů a karamelu, v dochuti je možné cítit pomerančovou kůru.

Vhodné pro všechny druhy přípravy.

Varianta
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 206/75G 206/150 206/250 206/1KG Zvolte variantu
121 Kč 223 Kč 359 Kč 1 368 Kč od 121 Kč

Jestliže existuje rčení "Mercedes mezi kávami", tak tady by se spíše hodilo "Praga Bohema mezi bezkofeinovými kávami" - ani ne luxus, ale čirý zážitek z kávy, který "vystřelí člověka ze židle". Označili bychom tuto kávu jako jedinou, kterou téměř nelze rozpoznat od našich kofeinových. Vyšší cena reflektuje inovativní metodu dekofeinizace, která je ovšem velmi šetrná jak k chuťi, tak i k životnímu prostředí.

 

Dekofeinizace - Superkritická extrakce pomocí Oxidu uhličitého – sc-CO₂

Kofein je z kávovníkových zrn odstraněn pomocí sc-CO₂ poté, co se nepražená kávovníková zrna navlhčí parou, která uvolní molekuly kofeinu. Vlhká zrnka jsou vystavena proudu sc-CO₂, jež na sebe naváže molekuly kofeinu, které odvede ze zrn do nádoby, v níž dochází k filtraci kofeinu pomocí uhlíkových filtrů, jež mají schopnost kofein v čisté podobě zachytit.


Výhody dekofeinizace s sc-CO₂:

  • Je snadno odstranitelný a zdravotně nezávadný;
  • neškodný pro životní prostředí;
  • extrahuje kofein v čisté podobě;
  • zachovává v kávovníkovém zrnu původní chuťové složky;
  • zrna se zbaví až 97 % obsaženého kofeinu.

 

Základní informace:

  • Země pěstování: Honduras
  • Region: Santa Rosa de Copan
  • Zpracování kávy: mokrou cestou
  • Nadmořská výška: 1.600 m.n.m.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola